Volledig scherm
De NEC-selectie kreeg een groep supporters op bezoek. © Screenshot Facebook

Supporters in NEC-kleedkamer na roerige week

NEC hobbelde in de aanloop naar de wedstrijd tegen FC Twente van incident naar incident. Technisch adviseur Danny Hoekman kreeg van de clubleiding te horen dat op zijn adviezen niet langer prijs wordt gesteld, dit naar aanleiding van een kritisch interview in Voetbal International. 

Hoekman reageerde zaterdag andermaal een bericht naar diverse media: ‘Gisteren in kennis gesteld dat NEC niet kan leven met de inhoud van het artikel van afgelopen woensdag in Voetbal International. Ontslag Hyballa is voor mij nu geen issue. Een trainer beoordeel ik niet alleen op basis van de stand op de ranglijst. Dat vind ik scorebordmanagement. Daar heb ik een hekel aan.’

‘Of het verhaal in VI invloed heeft op de prestatie? Eerder positief dan negatief. Het leidt af van de werkelijkheid. Maar wat bovenin gebeurt gaat voorbij aan spelers. Dat weet ik als oud-voetballer als geen ander. Alles wat ik doe is in clubbelang en voor een beter resultaat. Het gaat om de boodschap en niet de boodschapper. Daar moet over nagedacht worden. Het is namelijk vijf voor twaalf. Een stok om te slaan is altijd te vinden’.

Kleedkamer

De selectie van NEC kreeg voorafgaand het duel met FC Twente bezoek van 30 supporters. De groep fans sprak in de kleedkamer met de selectie en Peter Hyballa, zoals supporters op Facebook schreven.