Uitpuilende tribunes in De Goffert. Sfeerbeeld uit het pre-coronatijdperk.
Volledig scherm
Uitpuilende tribunes in De Goffert. Sfeerbeeld uit het pre-coronatijdperk. © BSR/Soccrates

Supporters NEC roepen op tot solidariteit: ‘Steun de club en vraag geld seizoenkaart niet terug’

NIJMEGEN - Steun NEC en vraag geen geld terug voor door corona afgelaste wedstrijden. Die oproep doet de supportersvereniging van de Nijmeegse eerstedivisionist. Dat zou de club moeten helpen de Covid-19-crisis te overleven.

‘De crisis raakt de club hard’, meldt supportersvereniging SV NEC in een statement aan haar leden. ‘Mocht het voor jou financieel mogelijk zijn: vraag je geld niet terug. Laten we samen de club steunen, in voor- en tegenspoed!’

NEC's algemeen directeur Wilco van Schaik luidde vorige week al de noodklok. De coronacrisis treft eerstedivisieclubs hard, rekende hij voor. Iedere thuiswedstrijd zonder publiek zou NEC 100.000 euro kosten. 

Wilco van Schaik.
Volledig scherm
Wilco van Schaik. © Paul Rapp

,,Wij willen NEC niet verder in de problemen brengen door massaal geld terug te vragen voor gemiste wedstrijden. Vandaar onze oproep”, laat voorzitter van de supportersvereniging Jeroen Rengers weten. ,,Hopelijk kunnen we daardoor bijdragen aan een goede sportieve toekomst van de club.”

Vouchers of tegemoetkoming

NEC zou in het inmiddels gecancelde seizoen nog vijf thuisduels spelen. Daarvoor hebben seizoenkaarthouders al betaald. Ook losse tickets voor zowel uit- als thuiswedstrijden zijn al verkocht. 

Jeroen Rengers.
Volledig scherm
Jeroen Rengers. © Erik van 't Hullenaar

De club informeert supporters naar verwachting in de loop van vanmiddag over de mogelijkheden voor compensatie. Waarschijnlijk kunnen fans vouchers krijgen waarmee ze dit seizoen afgelaste wedstrijden volgend voetbaljaar gratis kunnen bezoeken. Wellicht is het ook mogelijk een tegemoetkoming voor al gemaakte kosten te krijgen.

De supportersvereniging vraagt aanhangers nu dus om niet van die mogelijkheden gebruik te maken. Voorzitter Rengers is positief: ,,We verwachten dat negentig procent van de supporters waarschijnlijk geen compensatie zal vragen. Als je de centen zelf kunt missen, is dit een mooie kans om NEC in een zware periode financieel te steunen.”