Volledig scherm
Mikhail Ponomarev, de Russische zakenman die door NEC gepolst is voor een financiering. © BSR Agency

Supporters van NEC eisen tekst en uitleg over Russische zakenman

NIJMEGEN - De supporters van NEC gaan de barricaden op. De fans van de Nijmeegse eerstedivisionist hekelen de flirt van hun club met de Russische zakenman Mikhail Ponomarev

Een delegatie van de achterban gaat binnenkort met de directie en raad van commissarissen voor tekst en uitleg om tafel.

,,Zeer verontrustend”, noemt voorzitter Jeroen Rengers van supportersvereniging SV NEC de berichtgeving over Ponomarev. ,,Wij horen en lezen veel slechte verhalen over hem, dat zorgt voor onrust. Wij willen graag weten hoe betrouwbaar die man is. Waar komt zijn geld vandaan? En waarom gaan wij met zulke mensen in zee? Zijn er geen andere opties?”

De Nijmeeg­se club moet een gat van 700.000 euro in de begroting dichten. Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, heeft benadrukt dat van een overname door Ponomarev geen sprake is.

Roda JC

Rengers zegt de actie van de supporters van Roda JC te begrijpen. Bij de eerstedivisionist uit Kerkrade is vrijdagavond de Mexicaanse geldschieter Mauricio Garcia de la Vega, beoogd eigenaar van de club, uit het stadion gejaagd.

,,Roda is ook een volksclub. Supporters zitten niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, helemaal niet als beloften niet worden nagekomen. Ik denk dat zo’n investeerder bij NEC het stadion niet eens was ingekomen.”

 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.