Volledig scherm
Fans bewijzen NEC de laatste eer. © DG

Supporters Vitesse leggen rouwkrans voorafgaand aan ‘uitvaartdienst’ NEC, NEC-fans leggen bloemen

NIJMEGEN - Supporters van Vitesse hebben zondagmiddag een ‘rouwkrans’ voor het Goffertstadion gelegd. Dit als reactie op de ‘uitvaartdienst', die NEC-fans deze avond hielden vanwege de slechte resultaten van hun voetbalclub. 

‘Net als de harde kern nu ook de club dood', is te lezen op de rouwlinten. Daarmee verwijzen de Vitesse-fans naar de NEC’ers die hun club doodverklaren. 

De fans van NEC bewijzen hun club deze zondagavond ‘de laatste eer’ bij het Goffertstadion.  De supporters zijn woedend vanwege de slechte resultaten van NEC, dat bezig is aan een dramatische eerste seizoenshelft. Daarom hebben ze als evenement een ‘uitvaartdienst’ bij het Goffertstadion gehouden. 

Ter ziele gegaan

De organisatoren van de uitvaartdienst riepen iedereen op zondagavond om 20.45 uur bij het Goffertstadion te verzamelen. ‘Onze club is ter ziele gegaan, dat doet ons pijn. Wij willen iedereen oproepen, om de laatste eer te komen bewijzen. Of je nu HKN-er bent SV lid of bij welke groep dan ook zit, kom morgen!!!’, schrijven de organisatoren bij het Facebook-evenement.

De actie wordt ondersteund door de HKN en de East Side. Als laatste groet is iedereen die komt gevraagd bloemen mee te nemen. ‘Dan is ons laatste afscheid een bloemenzee. Laten we het ordelijk houden daar is iedereen bij gebaat, hoe emotioneel dit afscheid ook is.’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.