Volledig scherm
PREMIUM
Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC heette afgelopen zomer aanwinst Norbert Alblas welkom in De Goffert. © NEC

Technisch wanbeleid NEC is een beproefd recept voor een nieuwe ramp

ANALYSENEC leert niet van het verleden. Het technisch beleid van de Nijmeegse eerstedivisionist blijft een etterende wond. Terwijl De Goffert seizoen op seizoen een slagveld is na miskleunen op dat terrein.

NEC heeft voorlopig geen geld voor een technische man. Daarom heeft de raad van commissarissen (rvc) algemeen directeur Wilco van Schaik de technische touwtjes in handen gegeven. Daarmee neemt de club opnieuw een groot risico. Het trackrecord van Van Schaik, die nauwelijks ervaring heeft met technisch beleid, is op dat gebied allerminst overtuigend. Bovendien faalde zijn voorganger Bart van Ingen toen hij het laatste woord kreeg over voetbalzaken.

Quote

Van Schaik is de kop van Jut als het verkeerd uitpakt.

Het voetbalbeleid is al jaren onnavolgbaar. Vanaf 2013 wisselde NEC tien keer van trainer, zes keer van technisch verantwoordelijke en waren er meer dan 200 mutaties in de selectie. Het ontbrak aan een sterke man. Investeerders, aandeelhouders en andere bestuurders bepaalden mee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.