Volledig scherm
NEC’er Sven Braken juicht na zijn doelpunt tegen Roda JC. © ProShots

Telefoon NEC’er Braken ‘roodgloeiend’ na zege op rivaal

NECKERKRADE - Dolblij was Sven Braken na de 3-2 overwinning bij Roda JC van zaterdagavond. De spits van NEC leidde met een doelpunt (2-2) de Nijmeegse ommekeer in het slotkwartier in. ,,Deze zege is de mooiste en lekkerste die er is”, gaf hij glunderend aan.

Braken voelt in al zijn poriën de rivaliteit met Roda. Al sinds zijn jeugd. Geboren en getogen Maastrichtenaar. Oud-MVV’er bovendien. ,,Roda is voor mij als Vitesse voor NEC. Dat ik hier scoor, maakt het daarom helemaal bijzonder. Mijn telefoon was net kort na de wedstrijd ook al roodgloeiend. Al die berichtjes. Ik denk dat ik vanavond wel even Maastricht in ga.”

Koel

Braken zorgde in de 76ste minuut voor de tweede gelijkmaker van NEC van het duel. Na een lange bal van zijn doelman Norbert Alblas bleef hij koel oog-in-oog met keeper Tom Muyters. ,,Mijn goal komt voort uit een gesprekje met Norbert in de rust”, vertelt Braken. ,,Ik fluisterde hem in dat hij die bal eens lang moest trappen. Roda stond zo ver naar voren. Daardoor gaven ze veel ruimte weg. Daar loerde ik op. Mooi dat het dan zo uitpakt.”

,,Ik vind dit zo geweldig hè. Ook omdat ik dacht dat het eerder 3-1 voor Roda ging worden dan 2-2. En dat terwijl we echt de dominante ploeg waren na een slap begin. Fijn dat het er toch uitkomt”, concludeerde Braken met een stralende lach.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.