Volledig scherm
NEC'er Terry Lartey Sanniez is in gedachten verzonken na de nederlaag bij FC Den Bosch. © Remko Kool/Pro Shots

Tiental NEC knakt in extremis bij Den Bosch

DEN BOSCH - NEC heeft een hectische week beëindigd met een zure nederlaag. De eerstedivisionist uit Nijmegen knakte drie dagen na het plotselinge vertrek van Remco Oversier bij koploper FC Den Bosch in de absolute slotfase. De ploeg speelde de hele tweede helft met een man minder.

Door de nederlaag op het kunstgras van De Vliert zakte NEC naar de tiende plek in de eerste divisie.

Ongetwijfeld leverde de tweede helft een lach op het gezicht op voor trainer Jack de Gier, die midweeks verdwenen was toen technisch directeur Oversier vanwege een verschil in inzicht met die van algemeen directeur Wilco van Schaik en de raad van commissarissen per direct vertrok. Maar op het einde was die weer verdwenen. Zijn ploeg kreeg in de laatste tien minuten twee doelpunten tegen en hijzelf kreeg rood voor opmerkingen op de leiding.

NEC begon voortvarend. Al na twaalf seconden testte Brahim Darri met een voorzet van Jonathan Okita doelman Wouter van der Steen van Den Bosch uit. Daarna golfde het spel op en neer. Zo kopte de thuisploeg via spits Rauno Sappinen op de lat, schoot NEC-verdediger Mathias Bossaerts op Van der Steen en ging een omhaal van Sven Braken over.

Uit de draai

In de achttiende minuut was het wel raak voor NEC. Okita schoot fraai raak met een schuiver van net buiten het strafschopgebied. De rechtsbuiten rondde zo een mooie aanval via Braken en Darri af. De thuisploeg gaf daarna gas. Na missers van Danny Holla (zwak schot), Sappinen (net naast) en Stefano Beltrame (kopbal op de lat) scoorde Sven Blummel wel voor Den Bosch. De middenvelder schoot uit de draai raak: 1-1. NEC stelde daar slechts een kopbal van Bossaerts tegenover.

Volledig scherm
Jonathan Okita staat op het punt de 0-1 te scoren voor NEC. © Remko Kool

Niet alleen vanwege die gelijkmaker zocht NEC gefrustreerd de kleedkamer op. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Joey van den Berg de rode kaart. De middenvelder, net terug van een schorsing, haalde Blummel net buiten de zestien uit balans. Hoewel Rens van Eijden nog meeliep en het lichte overtreding betrof, stuurde scheidsrechter Joey Kooij de oud-speler van onder meer Heerenveen eraf.

Met één man minder én verdediger Josef Kvida voor spits Braken maakte NEC na rust indruk. De gasten verdedigden als een blok en waren in de tegenstoot gevaarlijk. Zo werd een kopbal van Anass Achahbar uit het doel geranseld door Van der Steen en was Darri met twee schoten dreigend. Den Bosch zette daar alleen pogingen van afstand tegenover, bij een schot van Beltrame twintig minuten voor tijd moest Zelenika voor het eerst in actie komen.

Darri bekroonde in de 72ste minuut het spel van het NEC-tiental. De beste man aan NEC-zijde prikte omsingeld door Bosschenaren de bal binnen. Uit het niets volgde tien minuten voor tijd de 2-2. Zelenika graaide mis bij een voorzet van links, spits Sappinen van Den Bosch kopte binnen. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd zorgde invaller Jort van der Sande met een schitterende uithaal voor een kater: 3-2.

FC Den Bosch-NEC 3-2 (1-1)
18. Okita 0-1, 39. Blummel 1-1, 72. Darri 1-2, 80. Sappinen 2-2, 89. Van der Sande 3-2.

Scheidsrechter: Kooij.
Toeschouwers: 4.152.
Geel: Beltrame, Kersten (Den Bosch), Darri, Van Eijden (NEC).
Rood: 45+1. Joey van den Berg (NEC), 89. Jack de Gier (NEC, tweemaal geel).

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Vaisanen, Kersten, Khammas; Blummel, Holla (71. Brouwers), Felida (77. Van der Sande), Verbeek (90+1. Marchioni); Beltrame, Sappinen.

NEC: Zelenika; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Dijkstra, Achahbar (79. Buwalda), Van den Berg; Okita, Braken (46. Kvida), Darri (83. Romeny).

Lees hieronder de wedstrijd terug via ons liveblog.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.