Volledig scherm
Tom van de Looi (links) namens Jong FC Groningen in duel met Barry Rog van Scheveningen. © BSR/SOCCRATES

Tom van de Looi op huurbasis naar NEC

NIJMEGEN - NEC huurt Tom van de Looi van FC Groningen. De 20-jarige middenvelder wordt woensdag medisch gekeurd en ‘s middags gepresenteerd. De zoon van oud-voetballer en huidig bondscoach van Jong Oranje, Erwin van de Looi, speelde na zijn debuut voor FC Groningen in januari 2018 tegen Willem II 33 wedstrijden in de eredivisie, maar zat het afgelopen seizoen vooral op de bank in het hoge noorden.

Niet alleen de speler zelf, ook de clubleiding in Groningen vond dat Van de Looi speelminuten moest gaan maken. NEC huurt de middenvelder tot het eind van dit seizoen. Van de Looi heeft nog een contract tot de zomer van 2021 in Groningen. NEC nam in de voorbereiding en begin deze week - mede gedwongen door de slechte financiële situatie - afscheid van in totaal zes selectiespelers. Daardoor hebben de Nijmegenaren met Jellert van Landschoot, Mart Dijkstra en Tom Overtoom nog maar drie middenvelders onder contract.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.