Volledig scherm
PREMIUM
Ajax-speler Mitchell Bakker in duel met NEC-aanvoerder Mart Dijkstra. © ProShots

Topper tussen Jong Ajax en NEC climax in slijtageslag om titel: 'Niemand hoef je te motiveren'

NIJMEGEN - De bloedstollende titelstrijd in de eerste divisie komt maandagavond voor NEC tot een climax in Amsterdam. De Nijmegenaren moeten van Jong Ajax winnen om de regie te houden over het kampioenschap en directe promotie.

NEC mag maandagavond in de titelstrijd in de eerste divisie op herkansing in Amsterdam. De Nijmegenaren slaagden elf dagen geleden niet voor de eerste test tegen Jong Ajax (2-0 verlies). Doordat de Amsterdammers aantraden met een geschorste speler, schreef de KNVB een herexamen uit.

Bij winst heeft de ploeg van trainer Pepijn Lijnders het kampioenschap in eigen hand. Bij een verlies op De Toekomst staat NEC drie punten achter op Jong Ajax en twee op Fortuna Sittard. Ook directe promotie hebben de Nijmegenaren dan niet meer in eigen hand. Speelt NEC gelijk, dan heeft Fortuna Sittard met nog twee duels te spelen de beste papieren. De Limburgers hebben dan een voorsprong van een punt op NEC en Jong Ajax, dat niet kan promoveren.

Is NEC, waar de geblesseerde Sven Braken ontbreekt, klaar voor het ultieme titelgevecht?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.