Volledig scherm
Keeperstrainer Wilfried Brookhuis heeft Jong NEC onder zijn hoede. © Paul Rapp

Trainer Brookhuis wint met Jong NEC overtuigend van Jong ADO

NIJMEGEN - Trainer Wilfried Brookhuis heeft maandag de tweede wedstrijd met Jong NEC gewonnen. In Den Haag versloeg de ploeg Jong ADO met 4-1. NEC steeg door de zege naar de derde plek in de kampioenspoule van de reservecompetitie.

Doordat Ron de Groot als interim-trainer van NEC aan de slag is gegaan, neemt Brookhuis de honneurs waar bij Jong NEC. Vorige week verloor Jong NEC van Jong Heracles Almelo (1-3).

In Den Haag sloeg een compact en fel spelend Jong NEC, dat rekende op de snelle omschakeling, al vroeg toe. Steven Smulder scoorde in de derde minuut met een prachtig afstandsschot in de kruising. In de 20e minuten verdubbelde NEC de voorsprong. Lance Duijvesteijn scoorde tegen de club die hij afgelopen zomer inruilde voor de Nijmeegse eerstedivisionist: 0-2.

Vroeg in de tweede helft zorgde Morad El Haddouti voor de 0-3. Killian van Mil deed na een uur spelen iets terug voor de thuisploeg: 1-3. Het slotakkoord was weer voor Smulder. Een kwartier voor tijd scoorde hij de 1-4.

Met nog één duel te spelen heeft Jong NEC een achterstand van twee punten op koploper Jong FC Twente, dat zestien punten heeft. Jong FC Emmen staat tweede met één punt minder en heeft nog een duel te goed. Ook Jong PEC Zwolle maakt nog kans op de titel. Die ploeg staat vierde met twaalf punten, maar heeft nog twee duels te goed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.