Rens van Eijden verlaat als invaller teleurgesteld het veld na de laatste nederlaag tegen NAC Breda. Vrijdagavond tegen Jong PSV is de centrale verdediger voor het eerst dit seizoen weer basisspeler na een blessureperiode van zes maanden.
Volledig scherm
Rens van Eijden verlaat als invaller teleurgesteld het veld na de laatste nederlaag tegen NAC Breda. Vrijdagavond tegen Jong PSV is de centrale verdediger voor het eerst dit seizoen weer basisspeler na een blessureperiode van zes maanden. © BSR Agency

Trainers halen de bezem door basiself van NEC

VIDEONIJMEGEN - In de zoektocht naar een winnend elftal (de laatste zege is van 30 augustus thuis tegen Telstar) krijgt de basis van NEC een ander gezicht. Voor de thuiswedstrijd van vrijdagavond tegen Jong PSV, verdwijnen er drie ‘vaste krachten’ naar de bank en worden er in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd tegen NAC (1-0 nederlaag) vijf posities anders ingevuld.

De terugkeer van Rens van Eijden in het hart van de defensie gaat ten koste van Frank Sturing, Ole Romeny verdringt  Anthony Musaba uit de basis en Zian Flemming schuift vanuit het middenveld naar de spitspositie,  waardoor Etien Velikonja bankzitter wordt. Die laatste wissel maakt ruimte voor Jellert van Landschoot. De Belgische middenvelder begin dit seizoen in de basis, maar was de laatste vijf wedstrijden wisselspeler.

NEC aast op een goede start van de strijd om de tweede periodetitel. Vrijdagavond ontvangt de eerstedivisionist Jong PSV, maandag wacht de uitwedstrijd tegen Jong AZ en volgende week vrijdag komt MVV naar De Goffert. Dat is een reeks waar de Nijmegenaren niet direct van wakker hoeven te liggen. NEC staat slechts veertiende, maar PSV (19), AZ (18) en MVV (17) staan nog lager.

 ,,Op papier zijn wij beter’’, erkent François Gesthuizen. ,,We hebben veel en hard getraind. De groep is compleet en ook fit.’’ De trainer van NEC hield de kaarten met de namen van de basiself nog even tegen de borst . ,,Op bepaalde posities zijn we nog zoekende. Daar houden we alle opties open. We hebben de oefenwedstrijd tegen Genk (3-1 nederlaag, red) benut om ook andere jongens aan het werk te zien.’’ 

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Van de Looi, Van Landschoot, Dijkstra; Okita, Flemming, Romeny.

Bart van Rooij geeft zijn Blik op NEC in onderstaande video.