Volledig scherm
PREMIUM
De NEC-coaches op een rij: François Gesthuizen, Adrie Bogers en Rogier Meijer (van links naar rechts). © BvdB

Trainerstrio denkt bij NEC aan een trendbreuk

AMSTERDAM - NEC gooit het over een andere boeg. Het nieuwe trainerstrio introduceert een systeem met vijf verdedigers bij de eerstedivisionist uit Nijmegen. In het oefenduel met Almere City FC pakt de tactische zet wisselend uit: 2-2.

Bij NEC ligt een trendbreuk in het verschiet. Onder de nieuwe coaches Adrie Bogers, François Gesthuizen en Rogier Meijer staat de gekende formatie met vier verdedigers, drie middenvelders en drie spitsen ter discussie.

Die strategie geldt al jarenlang als vertrouwd in het Goffertstadion, zelfs in tijden van sportieve crisis is er door de voorgaande trainers niet aan getornd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
    PREMIUM

    NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

    HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.