Volledig scherm
Ferdy Druijf van NEC. © BSR Agency

Twee NEC-spelers opgeroepen voor Oranje Onder 17

NIJMEGEN - NEC-jeugdspelers Syb van Ottele en Dirk Proper zijn opgeroepen voor Oranje Onder 17. Dat speelt eind maart in Nederland een EK-kwalificatietoernooi. Oranje Onder 17 neemt het tussen 20 en 26 maart op tegen Noord-Ierland, Israël en Tsjechië. Het EK is dit jaar in Ierland.

Drie spelers van het eerste elftal van NEC staan op een voorlopige lijst. Spits Ferdy Druijf zit in de voorlopige selectie voor Oranje Onder 20. Dat speelt vrijdag 22 maart in Rijnsburg tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. Drie dagen later volgt een ontmoeting met Tsjechië Onder 20 in het Tsjechische Ceske Budejovice.

Ook NEC-aanvaller Ole Romeny is opgenomen in een voorlopige selectie. Het Nederlands elftal onder 19 neemt het tijdens een EK-kwalificatietoernooi in eigen land op tegen Wales (20 maart), Slovenië (23 maart) en Spanje (26 maart). Het EK vindt in juli 2019 plaats in Armenië.

Spitsenprobleem

NEC-verdediger Bart van Rooij is voorlopig aangewezen voor het oefenduel van Oranje Onder 18 tegen de leeftijdsgenoten van Italië op 22 maart in Katwijk. Van Rooij maakte onlangs zijn debuut voor de eerstedivisionist.

NEC speelt 24 maart in de eerste divisie tegen Sparta en kan dan vermoedelijk niet beschikken over deze die spelers. Dat zorgt vooral in de spits voor problemen. Romeny is de vervanger van Druijf. Beiden ontbreken. Ook Mathias Bossaerts ontbreekt mogelijk vanwege verplichtingen bij België Onder 21.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.