Tom van de Looi (linksonder) samen met Jellert van Landschoot (boven), Josef Kvida (4) en Randy Wolters in extase na een goal van NEC.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom van de Looi (linksonder) samen met Jellert van Landschoot (boven), Josef Kvida (4) en Randy Wolters in extase na een goal van NEC. © Broer van den Boom

Van de Looi weet waarom stadion NEC de ‘Bloedkuul’ wordt genoemd

NIJMEGEN - Nu Mart Dijkstra geschorst is voor de belangrijke wedstrijd van vrijdag tegen NAC, keert Tom van de Looi terug in de basis van NEC. De Groninger is vastbesloten om zijn plek dit keer niet meer af te staan. 

Hij noemt zichzelf een voetballer die de balans bewaakt in een elftal. ,,Ik ben een echte controleur’’, zegt Tom van de Looi. ,,Ik zorg voor het cement tussen de stenen.’’ De afgelopen maanden stond de 20-jarige middenvelder van NEC echter werkloos met de troffel in hand.

De laatste keer dat de van FC Groningen gehuurde voetballer de negentig minuten volmaakte, was op 22 november tegen Helmond Sport (1-2). In blessuretijd bezorgde Van de Looi de Nijmeegse eerstedivisionist de zege, maar na de 3-1 nederlaag twee weken later in Volendam verloor hij zijn basisplaats.

Quote

,,Ik wilde weten wat er in hun ogen niet goed ging en wat ik moest doen om terug te keren in de basis

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.