Volledig scherm
Ted van de Pavert. © Remko Kool/Pro Shots

Van de Pavert ziet hetzelfde falen

ALMERE - Ted van de Pavert had zijn rentree in de basis bij NEC anders voorgesteld. De Doetinchemmer ging gisteravond met de Nijmeegse eerstedivisionist opnieuw onderuit, dit keer bij Almere City (3-2).

Ook een frisse douche kon zijn teleurstelling niet verdrijven. De woede na de nederlaag bij Almere City zat diep geankerd in zijn lichaam. ,,Dit was gewoon niet goed genoeg”, sprak verdediger Ted van de Pavert ruim een half uur na het tweede verlies van NEC op rij. ,,Ik houd er klotegevoel aan over.”

De emotie tekende zijn gezicht. De Doetinchemmer baalde opzichtig van de manier waarop de Nijmeegse equipe voor de tweede keer in vijf dagen verloor. Maandag ging NEC al onderuit bij FC Oss: 3-0. Daardoor liep de Goffertclub de koppositie van de eerste divisie mis. ,,Opnieuw hebben we het in de eerste helft weggegeven”, vond Van de Pavert. ,,Natuurlijk proberen we scherp te beginnen, maar na een enigszins redelijk openingsfase is dat weer niet gelukt. We maakten daarvoor te veel fouten.”

Enorme domper

Van de Pavert zweeg een ogenblik. ,,Het is moeilijk te zeggen waar het precies aan ligt. Maar ik denk dat we gewoon onze afspraken moeten nakomen en beter moeten trainen. Dat heeft er ook mee te maken ja.” Volgens de huurling van PEC Zwolle was het spel van zijn ploeg na rust beter. ,,De tweede helft pakten we het goed op. De 3-1, vlak na het doelpunt van Sven Braken, was een enorme domper. Na de 3-2 kwamen we er niet meer doorheen.”

De tegentreffers deden hem zeer. ,,We moeten ons beter organiseren. Hoewel we een paar snel de bal veroverden, kregen we doelpunten tegen uit counters, uit ingooien. Dat kan niet.” Iemand de schuld geven deed Van de Pavert niet, ook omdat zijn ploeg ondanks twee miserabele duels slechts één punt achterstaat op koploper Fortuna Sittard. ,,We moeten er nu voor zorgen dat we bij elkaar blijven. We zullen de volgende wedstrijden beter voor de dag moeten komen dan deze eerste helft.”

Wedstrijdritme

Van de Pavert keek allereerst in zijn spiegel. ,,Het is even geleden dat ik aan een wedstrijd begon”, refereerde hij aan zijn laatste basisplaats voor NEC tegen Telstar op 27 november, ook een wedstrijd die met 3-2 verloren ging. ,,Maar dat ik wedstrijdritme mis, mag geen excuus zijn. Ik heb immers geen last meer van mijn enkelblessure. Ik hoorde vlak voor de wedstrijd dat ik zou spelen. Daar hoopte ik op.”

Hij verving de gepasseerde Frank Sturing. ,,Ik ben niet tevreden over mijn prestatie. Ik wisselde goede passes af met te veel slordigheden. Die zwakke ballen moeten echt uit mijn spel. Ik moet het niveau oppakken dat ik aan het einde van de eerste seizoenshelft had. Voor mijn blessure speelde ik stabiel.” Dat hij ondermaats speelde, had volgens hem ook niets met zijn positie te maken. Hij speelde nu in het centrum, tegen FC Oss viel hij nog in als linksback. ,,Ik ben gewoon centrale verdediger. Heb vroeger bijna nooit linksback gespeeld.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.