Volledig scherm
NEC’er Joey van den Berg worstelt zich onder toeziend oog van Spartaan Gregor Breinburg (rechts) langs Lars Veldwijk. © Pro Shots / Joep Leenen

Van den Berg keert terug in de basis van NEC

NIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier houdt voor het uitduel vrijdag met koploper FC Den Bosch vermoedelijk niet vast aan de basis die vorige week FC Volendam versloeg (5-1). Joey van den Berg keert terug van een schorsing bij de eerstedivisionist en staat aan de aftrap.

De terugkeer van de verdedigende middenvelder gaat ten koste van Josef Kvida. De Tsjechische verdediger moet zijn plaats afstaan aan Leroy Labylle.

De alleskunner verlaat het middenveld ten gunste van Van den Berg en keert na drie duels terug op de linksbackpositie.

De Gier kan tegen Den Bosch geen beroep doen op Tom Overtoom, Norbert Alblas, Frank Sturing en Randy Wolters. Sven Braken is inzetbaar bij de nummer negen van de eerste divisie, die acht punten achterstand heeft op koploper Den Bosch. De spits trainde woensdag uit voorzorg niet mee. Guus Joppen is er wel bij. De rechtsback is hersteld van een hamstringblessure, maar begint vermoedelijk op de bank.

De vermoedelijke opstelling:

Zelenika; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Dijkstra, Achahbar, Van den Berg; Okita, Braken, Darri.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.