Volledig scherm
Joey van den Berg met een hoogstandje in het oefenduel tegen de amateurs van NEC. © Broer van den Boom.

Van den Berg zinspeelt op vertrek bij NEC

NIJMEGEN - Het doek in De Goffert lijkt gevallen voor Joey van den Berg. De 33-jarige middenvelder mag vertrekken bij NEC. Volgens Van den Berg heeft hij van de technische staf te horen gekregen dat die dit seizoen weinig gebruik zal maken van zij diensten. De trainers François Gesthuizen, Rogier Meijer en Adrie Bogers geven de voorkeur aan de jeugd.  

Nog voor start van de voorbereiding liet NEC al doorschemeren dat het salaris van Van den Berg te zwaar op het budget drukte van de club, die voor het eind van deze maand 1 miljoen euro moet bezuinigen om tot een sluitende begroting te komen. Vorige week raakte Van den Berg zijn rugnummer 8 al kwijt aan de Belg Jellert van Landschoot. 

,,Ik ben fitter en gretiger dan ooit. Daar ligt het allemaal niet aan”, stelt de Drent, die tot de zomer van 2020 vastligt in Nijmegen. ,,Ondanks het teleurstellend verlopen eerste seizoen, vind ik dat ik in de basis hoor bij NEC. Ik wil hier nog steeds slagen. Volgens mij laat ik dat in de voorbereiding ook zien, maar de club heeft kennelijk andere plannen. Als het hier niet kan, dan ga ik mijn carrière bij een andere club op een positieve manier afsluiten.”

Niet op de hoogte

François Gesthuizen, dit seizoen benoemd tot woordvoerder van de het ‘technische driemanschap’, liet maandagavond in een reactie weten niet op de hoogte te zijn van de mededeling aan Van den Berg dat hij niet meer in de plannen van NEC zou voorkomen. 

Ook voor Wilco van Schaik was dat geen uitgemaakte zaak. ,,Als Joey er zelf op zinspeelt is dat voor zijn rekening. Ik heb hem daar sinds het begin van dit seizoen niet over gesproken of gehoord. Maar als hij dat vindt, zal hij me vast komen opzoeken. Zo is Joey wel. Maar hij is nog steeds lid van onze selectie. Het is aan elke speler, van welke leeftijd of met welke ervaring ook, de staf te overtuigen. De besten spelen. Het selecteert zich altijd vanzelf, op alle vlakken.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.