NEC hoeft de huur van het Goffertstadion tot het eind van dit jaar niet te betalen.
Volledig scherm
NEC hoeft de huur van het Goffertstadion tot het eind van dit jaar niet te betalen. © ANP

Van Schaik blij met welkome steun gemeente Nijmegen

NIJMEGEN - De steunmaatregel van de gemeente Nijmegen om bij NEC tot het einde van dit jaar geen huurpenningen te innen, wordt door de Nijmeegse eerstedivisionist met instemming begroet. ,,Dat is een welkome en belangrijke steun", zegt directeur Wilco van Schaik. ,,Ik werd vanmiddag ingelicht. Het was mooi om te horen.”

Terwijl even verderop in Arnhem vastgoedmagnaat Michael van de Kuit als eigenaar van Gelredome dreigt het faillissement van Vitesse aan te vragen, omdat de voetbalclub in deze coronacrisis nog maar de helft van de huur wil betalen, prijst Van Schaik zich gelukkig met de goede verstandhouding die NEC op dit moment met de gemeente Nijmegen heeft. ,,We hebben een tijd een huurachterstand gehad. Die hebben we nu ingelopen met het geld dat Fenerbahçe voor Ferdi Kadioglu heeft overgemaakt”, doelt de directeur op de 700.000 euro die de Nijmegenaren nog te goed hadden van de transfer uit 2018. ,,Dat hadden we ook beloofd. De gemeente is een belangrijke partner voor ons. Dan moet je betrouwbaar zijn.”

Nog steeds hoopt de directeur van NEC op een start van het nieuwe voetbalseizoen mét publiek. ,,Al is de Goffert volgens de geldende richtlijnen maar voor een deel gevuld, maar daar gaan we alles aan doen.”