Ole Romeny (midden) bezorgde NEC de winst tegen Jong FC Utrecht. Het zou de laatste wedstrijd van dit seizoen worden.
Volledig scherm
Ole Romeny (midden) bezorgde NEC de winst tegen Jong FC Utrecht. Het zou de laatste wedstrijd van dit seizoen worden. © BSR Agency

Van Schaik zeilt met NEC ‘scherp aan de wind’

NIJMEGEN - Wilco van Schaik had met potlood al een streep gezet door de resterende vijf thuiswedstrijden van dit seizoen. Voordat minister-president Mark Rutte dinsdag de voetbalcompetities tot 1 september plat legde, zag de directeur van NEC de bui al hangen. 

Vijf gemiste duels in de eigen Goffert scheelt de Nijmeegse eerstedivisionist toch zo’n vijf ton aan inkomsten, maar Van Schaik heeft alle begrip voor het besluit van de KNVB om de competitie af te blazen. 

Scherp aan de wind

Bang dat de club omvalt in deze coronacrisis is hij niet. ,,Het is geen vetpot. We zullen scherp aan de wind moeten zeilen, maar we hoeven even geen stadionhuur te betalen en we vragen een regeling aan voor de loonbelasting. Dat scheelt.”

Over hoe het nu verder moet, welke clubs er naar de eredivisie promoveren, wie er degradeert,  wil Van Schaik nog niets zeggen ,,De KNVB staat voor enkele duivelse dillema's  Vrijdag weten we meer, dan kunnen we gefundeerd een mening geven. Nu iets roepen is voorbarig en praten voor eigen parochie.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.