Volledig scherm
Etien Velikonja scoorde bij zijn debuut voor NEC tegen FC Den Bosch. Maandag was de Sloveen twee keer trefzeker tegen de Brabanders. © BSR Agency

Velikonja tankt zelfvertrouwen in oefenduel NEC

DEN BOSCH - NEC heeft maandagmiddag in een besloten oefenwedstrijd FC Den Bosch in de eigen De Vliert van het kunstgras getikt. De reserves van de Nijmeegse eerste divisionist wonnen met 5-0. 

De wedstrijd was goed voor het vertrouwen van Etien Velikonja. De spits uit Slovenië werd op de laatste dag van de eerste transfertermijn gehaald als opvolger van Sven Braken, maar kon nog niet overtuigen. 

Terwijl Ole Romeny zijn plek in de punt van de aanval overnam, moest bankzitter Velikonja het hebben van enkele invalbeurten. Tegen FC Den Bosch had de aanvaller de smaak te pakken en scoorde hij voor rust al twee keer. In de eerste 45 minuten waren ook Ayman Sellouf en Souffian El Karouani trefzeker. Randy Wolters - hersteld van zijn knieblessure - zorgde na rust voor de 5-0 eindstand. 

Opstelling NEC: Robin Roefs; Terry Sanniez, Cas Odenthal, Syb van Ottele, (46. Lucas Veenendaal), Souffian El Karouani; Tom van de Looi, Dirk Proper (80. Bart Ebbers), Thomas Beekman (70. Joep van der Sluijs), Ayman Sellouf, Etien Velikonja, Randy Wolters.