Volledig scherm
Kevin Jansen in actie tegen RKC, in wat zijn laatste wedstrijd voor NEC lijkt te zijn. © Remko Kool

Verbannen Kevin Jansen stapt van NEC over naar Cambuur

ESTEPONA - Het ongelukkige huwelijk tussen Kevin Jansen en eerstedivisionist NEC is ten einde. De middenvelder (26), die eind november is verbannen naar Jong NEC, stapt per direct over naar competitiegenoot SC Cambuur.

Kevin Jansen heeft in Cambuur een contract getekend tot het einde van dit seizoen. Algemeen directeur Wilco van Schaik laat op de website van NEC weten dat NEC door het vertrek van Jansen financieel weer wat meer ruimte heeft om toe te slaan in deze transferperiode.

Jansen kwam in de zomer van 2017 geblesseerd over van ADO Den Haag. Door een knieblessure miste hij het eerste deel van het seizoen. Na zijn revalidatie slaagde hij er niet in een basisplaats te veroveren. Ook dit seizoen lukte dat niet.

Na het duel tegen RKC (1-0 verlies) liet hij in De Gelderlander weten dat hij niet tevreden was met zijn situatie bij NEC. Daarop verbande trainer Jack de Gier hem naar Jong NEC. De middenvelder had bij NEC nog een contract tot de zomer van 2019. Het is niet bekend of Cambuur een transfersom heeft betaald.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.