Volledig scherm
Ole Romeny, jeugdinternational van NEC. © BSR/SOCCRATES, BSR Agency

Voetbalbond KNVB wijst verzoek Sparta af voor verplaatsen wedstrijd tegen NEC

NIJMEGEN - De KNVB gaat niet in op het verzoek van Sparta om het duel met NEC op 24 maart te verplaatsen. Beide eerstedivisieclubs missen dan (jeugd)internationals. Een woordvoerder van de voetbalbond: ,,Dit seizoen blijft alles zoals het is en worden er geen wedstrijden verplaatst.’’

Sparta deed het verzoek aan de KNVB omdat de Rotterdammers tegen NEC vermoedelijk vijf spelers mist vanwege interlandverplichtingen. Ook NEC mist naar verwachting vier jeugdinternationals: Ferdy Druijf, Ole Romeny, Bart van Rooij en de Belg Mathias Bossaerts.

Onder meer NEC en Sparta maken al langer bezwaar tegen het afwerken van competitierondes in de eerste divisie tijdens interlandperiodes omdat dit volgens hen tot competitievervalsing leidt. Een meerderheid van de eerstedivisieclubs wil echter wel in een interlandweekend spelen omdat het alternatief, de maandagavond, veel minder aanlokkelijk is. Ze zijn bovendien erg tevreden over de tv-exposure.

Zelf bepalen

Voorafgaand aan volgend seizoen kunnen clubs in de eerste divisie zelf bepalen of ze willen voetballen tijdens interlandperiodes. Weigeraars roostert de KNVB op de eerste maandag na een interlandweekeinde tegen elkaar in. Bij een oneven aantal clubs gaat dat niet.

Eén van de weigeraars speelt in dat geval op diezelfde maandag een thuiswedstrijd tegen een club die wel wil voetballen in een interlandperiode. Zo loopt de laatste club geen inkomsten mis uit een mogelijk tegenvallende kaartverkoop.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.