Volledig scherm
PREMIUM
Dirk Proper tijdens de wedstrijd tegen FC Twente Onder 19. © Broer van den Boom

Voor NEC-talent Dirk Proper kan het niet snel genoeg gaan

NIJMEGEN - Dirk Proper, net terug van het WK, is een groot talent. De NEC’er is pas 17 jaar, maar verheugt zich nu al op zijn debuut in de hoofdmacht.

Het WK onder 18 in Brazilië werd niet wat Dirk Proper er misschien van verwacht had. De 17-jarige jeugdinternational van NEC kreeg nauwelijks speelminuten en Oranje verloor ook nog eens de troostfinale van Frankrijk.

Enthousiast

Terug in Nijmegen jaagt de middenvelder van NEC Onder 19 een nieuw doel na. Nog dit seizoen hoopt Proper zijn debuut in het eerste te maken. ,,Daar verheug ik me enorm op’’, klinkt de voetballer enthousiast.

Naast hem drukt Iddo Roscher voorzichtig het rempedaal in. ,,Soms zijn jongens op die leeftijd al bijna volwassen’’, zegt de man, die leiding geeft aan de voetbalacademie van NEC.

,,Alleen is Dirk niet ‘vroeg rijp’, zoals wij dat noemen. Hem fysiek klaar krijgen, is best een uitdaging. Extra training kan ook zijn groei remmen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.