Volledig scherm
Jellert van Landschoot. © Broer van den Boom

Voor Van Landschoot telt alleen de winst tegen Helmond Sport

NIJMEGEN - Met Helmond Sport en Jong FC Utrecht treft NEC in de komende twee wedstrijden (vrijdag en maandag) twee opponenten uit het rechter rijtje van de eerste divisie. Daarna wordt de eindsprint naar de tweede periodetitel zwaarder met uitwedstrijden naar Volendam, Excelsior en Almere City.

 ,,In het begin denk je er nog niet aan, maar nu mogen we die ambitie voor de tweede periodetitel best tonen. We hebben het in eigen hand’’, vindt Jellert van Landschoot. De middenvelder staat sinds de wedstrijd tegen Jong PSV (de start van de tweede periode) weer in de basis. Daarvoor zat hij er vijf op de bank. ,,Ik ben blij om weer terug te zijn’’, zegt Van Landschoot. 

Terug bij Club Brugge

Vorige week was hij ook even bij zijn ‘eigen’ Club Brugge.  ,,Samen met nog acht spelers die verhuurd zijn. De club wil weten hoe je ervoor staat. Tijdens allerlei oefeningen bekijken ze of je vorderingen maakt. Je gaat langs bij de medische staf en je hebt een gesprek met de technische staf. Die hebben beelden van je bekeken. Ze zijn volledig op de hoogte. Soms krijg je oefeningen mee. Geven ze aan waar je op moet letten. Het gebeurt een of twee keer per jaar. Ik vond het leuk om weer even terug te zijn.’’

Hoewel NEC in de wedstrijd tegen Helmond Sport (de nummer 17 van de eerste divisie) kansrijk is, waarschuwt Van Landschoot voor de gevaren die op de loer liggen. Hij heeft er drie ontdekt. ,,De eerste: we mogen het niet te gemakkelijk opvatten. De tweede: zij spelen compact. Zullen ‘laag’ verdedigen. En dan derde: zij staan onderin. Er moet niets. Dat maakt ze onvoorspelbaar. Tegelijkertijd zeg ik: met minder dan een overwinning mogen wij geen genoegen nemen.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.