Volledig scherm
Peter Hyballa langs de lijn in zijn periode als trainer van NEC. © Ronald Bonestroo

Voormalig NEC-trainer Hyballa neemt Ten Hoopen als assistent mee naar Slowakije

DUNAJSKA STREDA – Voormalig NEC-trainer Peter Hyballa heeft een nieuwe club. De 42-jarige Duitser gaat aan de slag in Slowakije bij FC DAC. Hij neemt onder anderen Remco ten Hoopen als zijn assistent mee. De Achterhoeker vertrekt daarmee bij de amateurs van VCA uit Sint-Agatha.

Hyballa tekent voor twee jaar bij FC DAC. De club, waar de Italiaan Marco Rossi onlangs vertrok, eindigde vorig seizoen als derde in Slowakije en is actief in de voorronde van de Europa League. DAC speelt donderdag de return in de eerste kwalificatieronde tegen Dinamo Tbilisi. In Slowakije werd het 1-1.

Hyballa was in het seizoen 2016/2017 trainer van NEC in de eredivisie. Hij werd kort voor het einde van de competitie ontslagen in Nijmegen, na een reeks van twaalf nederlagen in dertien wedstrijden.

Vacature VCA

Onder Hyballa schoof Ten Hoopen door van de positie van video-analist naar assistent-trainer. Ten Hoopen, eerder ook jeugdtrainer bij NEC, was de voorbije twee seizoenen trainer van zaterdagvierdeklasser VCA. De voetbalclub uit Sint-Agatha moet nu dus op zoek naar een nieuwe trainer.

,,Remco heeft ons steeds op de hoogte gehouden en helpt mee met de zoektocht naar een vervanger”, zegt VCA-voorzitter Arthur Baudet. ,,Liever hadden we deze situatie natuurlijk niet gehad, maar we hadden afgesproken hem te laten gaan als er zo’n kans voorbij zou komen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.