Volledig scherm
Jeroen Rengers. © Erik van 't Hullenaar

Voorzitter supportersvereniging: ‘Er moest iets gebeuren’

NIJMEGEN – De NEC-aanhang snakt naar duidelijke daadkracht en rust rond de club. Dat stelt de voorzitter van de supportersvereniging van NEC, Jeroen Rengers. De vertegenwoordiger van de Nijmeegse supportersschare reageert daarmee op het vertrek van hoofdtrainer Jack de Gier bij de Nijmeegse eerstedivisionist.

Rengers gaat woensdag met de rest van het bestuur van SV NEC in gesprek met de algemeen directeur van NEC Wilco van Schaik. Eens in de zes weken praat hij namens de supporters met de bestuurder. ,,Een ervaren trainer aanstellen die de boel nog op de rit kan krijgen zou het beste zijn. En dan hopen op een miraculeuze promotie. NEC is groot genoeg om in de eredivisie te spelen.”

De Gier werd dinsdagmiddag op non-actief gezet na een 4-0 nederlaag bij Jong AZ een dag eerder. Rengers was aanwezig bij die wedstrijd, zoals hij dit seizoen bij alle duels op de tribune zit. ,,Dat is tot nu toe een flinke gifbeker”, zegt hij. ,,In het begin had Jack veel krediet en hij zal altijd een NEC-held blijven, maar zijn ontslag was uiteindelijk onvermijdelijk. Er was al het hele seizoen geen lijn in het spel te ontdekken en De Gier wekte al langere tijd de indruk daar weinig aan te kunnen veranderen.”

Op de avond die De Gier uiteindelijk fataal werd in Wijdewormer bij Jong AZ, zag Rengers hem snel naar de kleedkamer verdwijnen. ,,Geen bedankje voor het meegereisde publiek, maar meteen weg. Het lukte hem dit seizoen niet om spelers op de juiste posities te zetten. NEC is dit jaar nooit een team geweest.”

Dat eerder technisch directeur Remco Oversier al werd ontslagen (in december) en het langer al onrustig is in de top van de club, is volgens Rengers geen excuus. ,,NEC is de afgelopen jaren een trainerskerkhof, dat zorgt voor veel onrust. Maar moet je iemand om die reden nog twee jaar (zolang liep het contract van De Gier nog door, GD) laten zitten? Er moest iets gebeuren, want we maken nog steeds kans op het halen van de play-offs om promotie.”  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.