Volledig scherm
Ferdi Kadioglu. © Pro Shots / Joep Leenen

Vorm NEC sterk afhankelijk van talent Kadioglu

NIJMEGEN - Arnaut Groeneveld was vrijdagavond de gevierde man bij NEC in de uitwedstrijd tegen FC Volendam. De 20-jarige vleugelaanvaller kreeg een 7,5. Hoe presteerden zijn teamgenoten?

Het veldspel van de Nijmegenaren liet te wensen over en lijkt sterk afhankelijk van de vorm van de dag van aanvallende middenvelder Ferdi Kadioglu. De afgelopen twee wedstrijden, tegen FC Volendam en RKC Waalwijk (beide 2-0 winst), leed het talent opvallend vaak balverlies waardoor Nijmeegse aanvallen in een vroeg stadium smoorden. Tegen MVV (4-1 winst) en Jong PSV (3-3) was Kadioglu juist de uitblinker en speelde NEC het beste voetbal.

Groeneveld

Tegen RKC en Volendam zorgde Groeneveld, inmiddels goed voor 9 assists, met zijn bevliegingen dat NEC toch de volle buit pakte. De aanvaller gaf tegen RKC de assist voor de 1-0 (Sven Braken) en was ook betrokken bij de 2-0 (Mohamed Rayhi). Hij scoorde op het kunstgras tegen Volendam de 1-0 en stelde opnieuw spits Braken in staat de 2-0 te maken. De linksbuiten was de beste man op het veld. 

Dijkstra

Tegen Volendam zorgde Ted van de Pavert voor de stabiliteit in de verdediging en Gregor Breinburg hield samen met Mart Dijkstra het middenveld overeind. De bekritiseerde aanvoerder Dijkstra speelde beter dan de voorgaande wedstrijden, hoewel hij geluk had dat een overtreding in het eigen strafschopgebied niet werd bestraft. Centrale verdediger Frank Sturing, die de geblesseerde Robin Buwalda (de vervanger van de geblesseerde Wojciech Golla) verving, speelde een degelijke wedstrijd.

De rapportcijfers:

Joris Delle 6; Guus Joppen 6, Frank Sturing 6, Ted van de Pavert 6,5, Calvin Verdonk 5,5; Mart Dijkstra 6,5, Ferdi Kadioglu 6 (86. Kevin Jansen -), Gregor Breinburg 7; Mohamed Rayhi 5,5 (78. Steeven Langil -), Sven Braken 6,5 (89. Jordan Larsson -), Arnaut Groeneveld 7,5.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.