Volledig scherm
PREMIUM
Verdediger Josef Kvida overlegt het hoogste rapportcijfer van NEC. © M Kuster

Waarom NEC-speler Josef Kvida het hoogste rapportcijfer kreeg

NIJMEGEN/PRIBRAM - Verdediger Josef Kvida kreeg in het rampseizoen van NEC het hoogste rapportcijfer. Geen gepolijste voetballer die het publiek betovert met weergaloze acties. Maar een eenvoudige verdediger die zich met oneindig veel strijdlust keer op keer terug knokte in de basis.

Volledig scherm
Josef Kvida baalt na een nederlaag. © BSR/SOCCRATES

Na het laatste fluitsignaal van het seizoen lag hij minutenlang verslagen in de middencirkel in Waalwijk. Zijn shirt over het hoofd getrokken. Afgesloten van de buitenwereld na de uitschakeling in de play-offs om promotie door RKC. Weinig spelers lijden in zoveel schoonheid als NEC-verdediger Josef Kvida. Zoals ook weinig spelers met zoveel onvoorwaardelijke passie voetballen.

,,Ik was helemaal kapot. Ik heb er geen woorden voor’’, vertelt de Tsjech (22) vanuit zijn geboortestad Príbram. Nog steeds vol ongeloof dat NEC in de return tegen RKC een 2-0 voorsprong uit handen gaf. ,,Wat wij die wedstrijd hebben gedaan, dat was niet het niveau van NEC. Ik kijk daardoor ook niet positief terug op dit seizoen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.