Volledig scherm
PREMIUM
Joey van den Berg droeg tot zijn schorsing van drie duels de aanvoerdersband bij NEC. © BSR/SOCCRATES

Wil de leider van NEC zo snel mogelijk opstaan?

NIJMEGEN - NEC mist in de strijd voor deelname aan de play-offs een onomstreden leider. Een dirigent in het veld die de wedstrijd leest en het team bijstuurt.

In de bloedstollende jacht op een nacompetitieticket moet interim-trainer Ron de Groot het stellen zonder een verlengstuk in het veld. De trainer verwacht vanavond op bezoek bij FC Volendam dan ook dat alle spelers hun verantwoordelijkheid pakken. In vier duels moet NEC een gat van minimaal twee punten overbruggen, waardoor de ploeg zich geen misstap kan veroorloven. 

,,Als iedereen zijn kop houdt, dan gebeurt er niets. Voetbal bestaat uit communicatie en elkaar corrigeren. Het coachen kan nog veel beter’’, zegt De Groot. ,,Vertrouwen doet daarbij veel. Dan zeggen spelers meer. De één is wat mondiger, de ander is rustig. Maar een blik kan ook genoeg zeggen. Het is altijd makkelijk als je er eentje hebt, die de organisatie bewaakt en neerzet. Dat mis ik wel.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.