Wilco van Schaik nieuwe algemeen directeur NEC

NIJMEGEN - Wilco van Schaik wordt de nieuwe algemeen directeur van NEC. De sportbestuurder uit Breukelen begint officieel op 1 augustus in Nijmegen. Hij tekent een contract voor onbepaalde tijd bij de Gelderse eerstedivisionist.

Met Van Schaik (50) is de directie van NEC compleet. Remco Oversier (34) is al aangesteld als technisch directeur. 

Van Schaik, oud-commentator bij SBS6, was jarenlang werkzaam bij FC Utrecht. Hij begon in september 2011 bij de club uit de Domstad en was er mede voor verantwoordelijk dat hoofdtrainer Erik ten Hag werd aangetrokken. Onder zijn leiding ontwikkelde de jeugdacademie zich naar een hoger niveau en werd de selectie versterkt.

Van Schaik kreeg voor zijn inspanningen de sportpenning van de gemeente Utrecht. Daarin staat de volgende tekst gegraveerd: ‘Wilco van Schaik, buiten het veld dragende spelbepaler bij onze FC’. Bij NEC volgt hij de vertrokken directeur Bart van Ingen op.

Bij NEC worden de contouren voor het nieuwe seizoen langzaamaan duidelijk. Marcel Boekhoorn voert gesprekken met de leiding van de club over een rol als shirtsponsor. De miljardair uit Bennekom wil zijn project Pandasia bij Ouwehands Dierenpark aan de eerstedivisionist verbinden. Complicerende factor is dat de Nijmeegse club met Energieflex al een hoofdsponsor heeft. De firma heeft een contract tot juli 2018 in De Goffert.

Volledig scherm
Wilco van Schaik. © pro shots
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.