Mike Tresor Ndayishimiye staat vanaf vrijdagmiddag tot 2023 onder contract bij Willem II.
Volledig scherm
Mike Tresor Ndayishimiye staat vanaf vrijdagmiddag tot 2023 onder contract bij Willem II. © Socrates

Willem II betaalt NEC 500.000 euro voor Ndayishimiye

UPDATENIJMEGEN Mike Tresor Ndayishimiye voetbalde al niet meer voor NEC, maar sinds vrijdag staat de Belgische middenvelder ook niet meer onder contract bij de Nijmeegse eerstedivisionist. NEC verhuurde hem op de laatste dag van de vorige transfertermijn aan Willem II en de Tilburgers lichten vrijdag de optie om hem definitief over te nemen van NEC en betaalt 500.000 euro voor de Belg. 

Ndayishimiye tekende een contract voor drie jaar bij de huidige nummer drie van de eredivisie. Hij had nog een contract tot de zomer van 2021 in De Goffert, maar in de voorbereiding op dit seizoen werd snel duidelijk dat de voetballer en zijn management aanstuurden op een voortijdig vertrek. NEC deed volgens eigen zeggen verwoede pogingen om het 20-jarige supertalent op andere gedachten te brengen, maar koos op de laatste dag van de transfertermijn eieren voor zijn geld. 

Doorverkooppercentage

,,Een transfersom van 500.000 euro kan een club als NEC in deze fase goed gebruiken’’, zegt Wilco van Schaik. De algemeen directeur van NEC weet dat er nog meer in het vat zit. ,,Bij een volgende transfer van Ndayishimiye hebben wij een doorverkooppercentage bedongen. Hoeveel zeg ik niet, maar daardoor kan het ebdrag nog oplopen.’’ NEC krijgt het bedrag niet in termijnen. ,,Dat wordt in een keer overgemaakt’’, weet Van Schaik.

Ndayishimiye overtuigde de clubleiding van Willem II door in achttien wedstrijden negen keer te scoren. Hij was ook goed voor zes assists. ,,Mijn eerste halfjaar bij Willem II is me heel goed bevallen’’, vertelt de middenvelder op de clubsite van Willem II. ,,De resultaten en mijn ontwikkeling zijn beter dan verwacht, ik voel het vertrouwen van de club en voel me hier zeer thuis.’’