Volledig scherm
Mike Tresor Ndayishimiye (rechts) duelleert in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Jong Ajax met Neraysho Kasanwirjo. © BSR Agency / Broer van den Boom

Willem II huurt Ndayishimiye van NEC

NIJMEGEN - NEC raakt Mike Trésor Ndayishimiye kwijt aan Willem II. De eredivisieclub uit Tilburg huurt de talentvolle middenvelder, die ook op de flanken uit de voeten kan, voor een jaar  van de Nijmeegse eerstedivisionist. De Tilburgers bedongen ook een optie tot koop.

De 20-jarige Belg, die vorig seizoen overkwam van Anderlecht, heeft bij NEC een doorlopend contract tot de zomer van 2021. Eerder deze zomer werd Ndayishimiye al gelinkt aan de Duitse topclub Bayern München, waar hij in het tweede elftal zou beginnen. 

Teruggezet

Vorige week werd de Belg door NEC nog teruggezet naar de beloften, omdat de jonge voetballer door alle transferperikelen zijn hoofd er niet meer bij zou hebben. Later werd duidelijk dat het vooral een disciplinaire maatregel betrof omdat Ndayishimiye zondags was weggebleven van de training, nadat hij de vrijdag daarvoor tegen Roda JC de hele wedstrijd op de bank had gezeten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.