Volledig scherm
Jack de Gier bij zijn debuut als hoofdtrainer van NEC tegen SC Cambuur. © Pro Shots / Henk Jan Dijks

Wisselende emoties bij NEC-trainer De Gier

NIJMEGEN - Jack de Gier vond het vrijdagavond lastig zijn gevoel te omschrijven na de ‘knotsgekke wedstrijd’ tegen Jong PSV (4-4). De NEC-trainer zag zijn team een 2-0 voorsprong verspelen (2-4) en in slotseconden alsnog een punt redden.

Quote

Toch vind ik het nog steeds zonde dat we binnen no time twee goals weggeven.

Jack de Gier, Trainer NEC

,,Ik ben teleurgesteld en blij tegelijk”, gaf De Gier aan. ,,Het zou een zeperd zijn als we hier met 4-3 hadden verloren, maar nu redden we de wedstrijd en ons gezicht alsnog. Toch vind ik het nog steeds zonde dat we binnen no time twee goals weggeven, terwijl we de volledige controle over de wedstrijd hadden. Dit gebeurt ons voor de tweede keer al. Ook Cambuur-thuis (2-2, red.) was dit het geval.”

Voor De Gier was zo’n scoreverloop niet de eerste keer. ,,Deze wedstrijden passen dus niet alleen in de eerste divisie, ook wel bij mij. Ik heb namelijk ooit met Almere City met 6-5 bij FC Emmen gewonnen”, verwees De Gier met een kleine lach naar het duel in februari 2016. Zijn ploeg verspeelde toen een 2-4 én 3-5 voorsprong, maar won in de slotminuut alsnog.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.