Volledig scherm
Jack de Gier bij zijn debuut als hoofdtrainer van NEC tegen SC Cambuur. © Pro Shots / Henk Jan Dijks

Woedende NEC-trainer geniet tijdens zijn debuut

NIJMEGEN - NEC-trainer Jack de Gier was uiterlijk onbewogen na het 2-2 gelijkspel tegen SC Cambuur in de seizoensopening van de eerste divisie. Maar van binnen kookte hij van woede.

In de slotminuut van de wedstrijd maakte Emmanuel Mbende de 2-2 voor Cambuur nadat NEC-verdediger Rens van Eijden door een klap van Karim Rossi uitgeteld op de grond lag. Dat incident was scheidsrechter Christiaan Bax en zijn assistenten ontgaan.

De Gier: ,,We zijn bestolen. De scheidsrechter mag dit niet over het hoofd zien in de zestien meter. Dit is cruciaal. Er is geen twijfel mogelijk. Ik vraag me dan ook af wat de vierde man en de grensrechter doen.’’

Over het vertoonde spel van NEC en de steun van het publiek tijdens zijn debuut als hoofdtrainer in Nijmegen was De Gier wel tevreden. ,,Ik heb elke minuut van de wedstrijd genoten.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.