Volledig scherm
Randy Wolters was vrijdagavond met twee goals van grote waarde voor NEC. © BSR-Soccrates

Wolters helpt NEC met twee goals voorbij Helmond Sport

NIJMEGEN – NEC heeft vrijdagavond in de eerste divisie een zeer belangrijke zege geboekt in de strijd om een ticket voor de play-offs. De ploeg van interim-trainer Ron de Groot had het loodzwaar tegen Helmond Sport, maar door twee goals van Randy Wolters blijven de punten in Nijmegen: 3-2. 

De achterstand op nummer 11 Top Oss bedraagt nog maar één punt (48 om 49). Die plek betekent aan het einde van het seizoen een ticket voor de play-offs. Top Oss komt echter maandag - uit bij Sparta - nog in actie.

Moeizaam begin

Volledig scherm
Dylan George scoort de 0-1 voor Helmond Sport. © BSR-Soccrates

NEC leek lang kostbare punten te verspelen in de eigen Goffert. De Nijmeegse formatie speelde niet goed tegen de nummer 19 van de eerste divisie. De bezoekers uit Helmond kwamen zelfs brutaal aan de leiding. Na iets meer dan tien minuten liet Dylan George NEC-keeper Mattijs Brandenhorst kansloos: 0-1.

De Nijmegenaren waren met name voor rust erg slordig in balbezit. NEC maakte eigenlijk voor rust geen aanspraak op de gelijkmaker, maar die kwam er een minuut voor de thee wel. Randy Wolters rondde een scherpe pass van Jordy Bruijn koelbloedig af: 1-1.

Strafschop Helmond Sport

Volledig scherm
Ferdy Druijf (rechts) in duel met Steven Edwards. © BSR-Soccrates

Kort na rust kopte Josef Kvida NEC op 2-1, maar lang konden de Nijmegenaren niet van de voorsprong genieten. De bezoekers kregen binnen twee minuten een strafschop na een overtreding van Frank Sturing. Helmond Sport-aanvoerder Tibeau Swinnen schoot vanaf elf meter de gelijkmaker binnen: 2-2.

De Groot wisselde Terry Lartey Sanniez voor Mike Trésor Ndayishimye. Die wissel gaf de thuisploeg een extra duwtje in de rug. De Nijmegenaren speelden het laatste kwartier een stuk opportunistischer. Tien minuten voor tijd was het Wolters die als een duveltje uit een doosje met een laag schot de winnende binnen tikte: 3-2.

NEC – Helmond Sport 3-2 (1-1)
12. Dylan George 0-1, 44. Randy Wolters 1-1, 53. Josef Kvida 2-1, 57. Tibeau Swinnen (penalty) 2-2, 80. Randy Wolters 3-2

Scheidsrechter: Edgar Bijl
Geel: 29. Mart Dijkstra, 56. Frank Sturing (NEC), 43. Steven Edwards, 72. Stijn van Gassel, 83. Tibeau Swinnen (Helmond Sport)
Toeschouwers: 7892

NEC: Brandenhorst; Joppen, Sturing, Kvida, Lartey Sanniez (75. Ndayishimiye); Dijkstra, Bruijn, Labylle; Okita, Druijf, Wolters.
Helmond Sport: Van Gassel; Verkennis, Merijers, Edwards, Poelmans; Van der Graag (70. Janzen), Zwanen (82. Sprangers), Swinnen, Snepvangers; Naudts, George (75. Respen).

Lees hieronder het verslag terug.