Volledig scherm
Joey van den Berg keert terug in de selectie bij NEC na een duel schorsing, maar neemt plaats op de bank. © BSR Agency

Zege op kampioen Twente kan NEC beetje lucht geven voor slotdag

NIJMEGEN - NEC heeft door vier overwinningen op rij de achtervolging ingezet op de nummer zes van de eerste divisie. Wil de Nijmeegse club niet afhaken in die drijfjacht, waaraan ook TOP Oss en sc Cambuur meedoen, moet vrijdagavond in De Goffert kampioen FC Twente worden verslagen.

NEC staat met nog twee duels te gaan negende met drie punten achterstand op FC Den Bosch, de nummer zes.

Die positie geeft aan het einde van de competitie direct toegang tot de halve finales van de play-offs voor promotie. Die promotie heeft FC Twente al veiliggesteld door maandag kampioen te worden van de eerste divisie.

Nacompetitie nog niet zeker

De kersverse titelhouder, die in Enschede simpel won van NEC (2-0), kan de Nijmegenaren in een lastig pakket brengen.

Na een dramatisch seizoen begon de eerstedivisionist aan een opmars onder interim-trainer Ron de Groot. De zegetocht leidde voorlopig naar een plek die recht geeft op de nacompetitie. 

Maar dat ticket kan de Gelderse club zo weer uit handen glippen, doordat achtervolgers RKC, MVV (beiden op één punt) en Roda JC (twee punten) in de nek hijgen. Bovendien sluit NEC volgende week vrijdag de competitie af tegen concurrent MVV.

‘Twente zal er niet met de pet naar gooien’

Volledig scherm
Interim-trainer Ron de Groot van NEC. © BSR Agency

De Groot verwacht niet dat Twente een makkelijke prooi is, nadat de club maandag en dinsdag het kampioensfeest vierde. ,,Ze hebben natuurlijk het kampioenschap gevierd maar dat betekent niet dat ze er met de pet naar gooien’’, zegt De Groot.

,,Twente is de verdiende kampioen. Ze hebben veel kwaliteit en voetballend vermogen. Op de zijkant hebben ze creatieve jongens met veel diepte.’’

Het elftal zit goed in elkaar, stelt hij. ,,Als we uitgenodigd worden op hun helft te spelen, moeten we ervoor zorgen dat de restverdediging goed staat, dat we niet uit positie gaan lopen en geen dom balverlies lijden. Het zal een lastig wedstrijdje worden.’’

Van den Berg

Joey van den Berg keert na een schorsing terug in de selectie. Maar De Groot kiest ervoor tegen Twente vast te houden aan de basis die maandag RKC met 2-1 versloeg.

,,Josef (Kvida (red.) heeft het goed gedaan. Na wat die jongens maandag hebben gebracht, vind ik dat ze het verdiend hebben te blijven staan.’’

De Groot kan geen beroep doen op de langdurig geblesseerde Rens van Eijden en Norbert Alblas. Ook Frank Sturing is nog niet genoeg hersteld van een enkelblessure.

Vermoedelijke opstelling:

Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra, Ndayishimiye, Bruijn; Okita, Druijf, Wolters.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.