Zelfs De Graafschap-fan Jayden wordt blij van ziekenbezoek NEC-spelers

videoNIJMEGEN -  De voltallige selectie van voetbalclub NEC was maandagmorgen op bezoek in het Amalia Kinderziekenhuis. Tijdens een persconferentie, die werd gehouden door algemeen directeur Wilco van Schaik, mochten kinderen van het ziekenhuis en de St. Maartenschool vragen stellen aan de spelers. De schoolkinderen gingen beladen met NEC-sjaals en -petten weer naar huis.

Vragen die voorbij kwamen, waren divers van aard: zo vroeg een van de kinderen was het meest gênante kleedkamermoment van NEC-voetballer Mart Dijkstra was. Teamgenoot Randy Wolters die in de kleedkamer zingt, luidde zijn antwoord.

Na de mini-persconferentie gingen de spelers op ziekenbezoek. Onder hen Graafschap-fan Jayden (15). Hij fleurt op als twee voetballers van NEC zijn kamer binnenlopen: het zijn de verdedigers Mathias Bossaerts en Guus Joppen. ,,Ik ben wel een klein beetje fan van NEC”, zegt hij. ,,Ze kunnen goed voetballen. Ze hebben me zelfs twee ondertekende kaartjes gegeven.” 

Jayden heeft Duchenne spierdystrofie en is daarvoor onlangs aan zijn rug geopereerd. Nu gaat het goed met hem, ook al is hij nog behoorlijk moe.

Volledig scherm
kinderen intervieuwen NEC selectie op bezoek bij kinderziekenhuis Amalia, . Nijmegen, 19-11-2018 . © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.