Volledig scherm
Ole Romeny (rechts in duel met Norichio Nieveld van TOP Oss) was een van de jeugdinternationals die vorig seizoen een paar wedstrijden van zijn club moest laten schieten. © BSR/SOCCRATES

Zeven eerstedivisieclubs spelen niet tijdens interlandweken

ZEIST Het vrijdagprogramma in de eerste divisie wordt tijdens de vier interlandweken in het komende seizoen flink ingekort. Naast De Graafschap en NEC hebben ook NAC Breda en de vier belofteteams van Ajax, PSV, FC Utrecht en AZ bij de KNVB aangegeven dan niet te willen spelen. Zij willen niet verzwakt aantreden door het gemis van (jeugd)internationals die ze dan moeten missen. 

Tot nu toe hield de KNVB op de vrijdag vast aan een volledig programma in de eerste divisie. Clubs die hun (jeugd)internationals verplicht moesten afstaan, spraken van competitievervalsing. De voetbalbond laat de keuze nu aan de clubs of ze wel of niet willen spelen tijdens de interlandweken. 

‘Weigeraars’ op maandagavond

Als ze een kruis door ‘hun‘ vrijdag zetten, moeten ze de wedstrijd uit die competitieronde op een maandagavond spelen. Om tot een even aantal te komen voegt de KNVB vier keer een andere club bij de zeven ‘weigeraars’. Aangezien de maandagavond geen gevulde stadions oplevert, speelt die club dan altijd een uitwedstrijd. 

Vrijdagmiddag maakt de KNVB het competitieprogramma in de eredivisie en eerste divisie bekend voor het seizoen 2019 - 2020. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.