Volledig scherm
Jong Ajax-speler Mateo Cassierra passeerde vorig seizoen NEC-keeper Joris Delle en maakte de 2-0. © pro shots

Ziekenboeg NEC vrijwel leeg in aanloop naar Jong Ajax

NIJMEGEN - Met een zege vrijdag op Jong Ajax in Amsterdam kan NEC de stijgende lijn van zondag (3-1 winst tegen Jong AZ) doortrekken en zich uit de crisis knokken. De Nijmeegse eerstedivisionist won nog nooit op De Toekomst.

Quote

Ik wil niet zoveel wisselen. We moeten naar een bepaalde vorm toegroeien

Trainer Jack de Gier

Jong Ajax, vorig seizoen kampioen van de eerste divisie, draait dit seizoen een stuk minder. De Amsterdammers staan tiende met zestien punten. NEC, dat van de laatste vijf duels er drie verloor, staat drie plekken hoger met 21 punten. NEC speelde in Amsterdam één keer gelijk en verloor vorig seizoen twee keer van Jong Ajax op De Toekomst (2-0 en 1-0). Het eerste duel moest over omdat bij Jong Ajax een speler meedeed die niet had mogen spelen.

De Nijmegenaren deden zondag vertrouwen op door de moeizame zege op Jong AZ. Voor trainer Jack de Gier ligt de sleutel naar vorm en succes in punten, vastigheid en het nakomen basisafspraken. Hij is dan ook opgelucht dat de ziekenboeg bijna is leeggestroomd. Alleen de langdurig geblesseerde doelman Norbert Alblas en flankaanvaller Randy Wolters ontbreken vrijdag. Mart Dijkstra is hersteld van ziekte.

De Gier: ,,Ik wil niet zoveel wisselen. We moeten naar een bepaalde vorm toegroeien. Dat kan alleen door spelers duidelijkheid te geven en vastigheid te bieden. Dat is de enige manier om wedstrijden te winnen.’’

Tegen Jong Ajax wil De Gier in de duels komen. ,,Jong Ajax zet hoog druk. Dus er komt ook ruimte achter de voorste zes. We moeten daar spelers hebben die een bal vast kunnen houden en diepte en snelheid hebben. We proberen altijd onder de druk uit te voetballen, maar optie twee is de diepe bal te spelen en van daaruit te gaan voetballen.’’

De vermoedelijke opstelling:

Van Duin; Joppen, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Dijkstra, Overtoom, Van den Berg; Okita, Braken, Romeny.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.