Zo’n 250 NEC-fans nemen met doodskist afscheid van ‘overleden eerstedivisionist’

videoNIJMEGEN - Zo’n 250 NEC-supporters hebben zondagavond ‘voor het laatst afscheid genomen’ van hun dierbare club voor de hoofdingang van De Goffert in Nijmegen. Fakkellopers begeleidden een doodskist met daarop een vlag van de eerstedivisionist.

Daarna legden fans sjaals, shirtjes en bloemen bij de kist en staken kaarsjes aan. De supporters uitten met de ‘uitvaart’ van NEC hun ongenoegen over de dramatische prestaties van de ploeg van trainer Jack de Gier. 

Wanbeleid

Een woordvoerder van supportersvereniging HKN: ,,Deze eerste ludieke actie is tegen het wanbeleid van de club. We willen de raad van commissarissen, Stak en investeerders wakker schudden. Die mogen er allemaal uit. Die denken aan hun eigen belang en niet aan het clubbelang. Niets doen, is geen optie.’’

NEC degradeerde in 2017 en slaagde er vorig seizoen ondank de hoogste begroting in de eerste divisie niet in terug te keren naar de eredivisie. Dit seizoen staat NEC na achttien duels op een beschamende elfde plek in de eerste divisie. De Nijmegenaren verloren afgelopen vrijdag thuis van MVV (0-1). Dat was de zevende nederlaag van het seizoen. De ludieke actie werd ondersteund door de supportersverenigingen HKN en East Side.

Volledig scherm
© David van Haren
Volledig scherm
© David van Haren
Volledig scherm
© David van Haren
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.