Wilco van Schaik voor de kassa's bij het Goffertstadion van NEC in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilco van Schaik voor de kassa's bij het Goffertstadion van NEC in Nijmegen. © Foto: Bert Beelen

Zuinigheid helpt NEC stuk op weg in coronacrisis

NIJMEGEN - De coronacrisis hangt als een klamme deken over het profvoetbal in Nederland, maar NEC-directeur Wilco van Schaik is strijdbaar als nooit tevoren. Niet klagen. Niet zeuren. Weg met die negativiteit. Flexibel zijn op alle vlakken. Daar gaat het om.

Om zeker te weten dat hij niemand vergeet, beent Wilco van Schaik naar het bord aan de wand van zijn kantoor in het Goffertstadion. Terwijl hij de namen prevelt van de spelers die vertrokken zijn of een aflopend contract hebben dat niet verlengd is, schrijft hij met viltstift de initialen op. ,,Dat zijn er 1, 2, 3 ... 17”, telt hij in sneltreinvaart.

Terug aan de gesprekstafel klapt hij zijn laptop open. Zijn ogen scannen razendsnel de pagina's. ,,Dan praten we over een besparing van zo’n 60 procent op de loonkosten, inclusief autovergoedingen, sociale lasten overige loon gerelateerde kosten”, zegt Van Schaik, als hij de laptop weer dichtklapt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.