NEC-verdediger Josef Kvida baalt na de 2-0 van Martijn Kaars.
Volledig scherm
NEC-verdediger Josef Kvida baalt na de 2-0 van Martijn Kaars. © BSR Agency

Zwak NEC verliest periodekraker bij Volendam

VOLENDAM - NEC raakte vrijdagavond de koppositie in de tweede periode kwijt aan FC Volendam. De ploeg van Wim Jonk versloeg de Nijmeegse eerste divisionist met 3-1. Het was de eerste nederlaag van NEC in deze periode.

NEC had de nederlaag aan zichzelf te wijten, omdat de ploeg in de eerste helft het gif miste om Volendam echt onder druk te zetten. Wie snelle aanvallers als Jonathan Okita en Anthony Musaba in de gelederen heeft moiet het lef hebben om ballen diep te spelen, maar zoals wel vaker ging de bal rond, terug en nog een keer rond.

Afzwaaier

Volendam presenteerde na achttien minuten de rekening voor dat voorzichtige optreden. Kevin Visser scoorde. Niet veel later verlengde Martijn Kaars een afzwaaier van Gijs Smal en werd Mattijs Branderhorst de tweede keer in de verre hoek gepasseerd.

NEC hing aan de nagels aan de rand van de afgrond, maar werd direct na rust door Jellert van Landschoot omhoog getrokken. De Belg passeerde Nordin Bakker op karakter.

Aanvallende wissels

De trainers brachten daarna Ole Romeny (voor Tom van de Looi), Tom Overtoom (voor Mart Dijkstra) en Etien Velikonja (voor Bas Kuipers). Door de aanvallende wissels werd het nog een echte wedstrijd, maar profiteerde uiteindelijk Ibrahim El Kadiri van de ruimte die NEC achterliet en besliste de invaller de wedstrijd met een van richting veranderd schot dat Branderhorst te machtig was.