Volledig scherm
NEC-verdediger Josef Kvida baalt na de 2-0 van Martijn Kaars. © BSR Agency

Zwak NEC verliest periodekraker bij Volendam

VOLENDAM - NEC raakte vrijdagavond de koppositie in de tweede periode kwijt aan FC Volendam. De ploeg van Wim Jonk versloeg de Nijmeegse eerste divisionist met 3-1. Het was de eerste nederlaag van NEC in deze periode.

NEC had de nederlaag aan zichzelf te wijten, omdat de ploeg in de eerste helft het gif miste om Volendam echt onder druk te zetten. Wie snelle aanvallers als Jonathan Okita en Anthony Musaba in de gelederen heeft moiet het lef hebben om ballen diep te spelen, maar zoals wel vaker ging de bal rond, terug en nog een keer rond.

Afzwaaier

Volendam presenteerde na achttien minuten de rekening voor dat voorzichtige optreden. Kevin Visser scoorde. Niet veel later verlengde Martijn Kaars een afzwaaier van Gijs Smal en werd Mattijs Branderhorst de tweede keer in de verre hoek gepasseerd.

NEC hing aan de nagels aan de rand van de afgrond, maar werd direct na rust door Jellert van Landschoot omhoog getrokken. De Belg passeerde Nordin Bakker op karakter.

Aanvallende wissels

De trainers brachten daarna Ole Romeny (voor Tom van de Looi), Tom Overtoom (voor Mart Dijkstra) en Etien Velikonja (voor Bas Kuipers). Door de aanvallende wissels werd het nog een echte wedstrijd, maar profiteerde uiteindelijk Ibrahim El Kadiri van de ruimte die NEC achterliet en besliste de invaller de wedstrijd met een van richting veranderd schot dat Branderhorst te machtig was.

 1. Gesthuizen mist volwassenheid bij NEC

  Gesthuizen mist volwassen­heid bij NEC

  ROTTERDAM - Voor de plek op de ranglijst had de deceptie op Woudenstein voor NEC geen gevolgen. De ploeg bleef door de resultaten op de andere velden achtste, maar met die mededeling dat er dus geen man overboord was, hoefde je gisteravond niet aan te komen bij François Gesthuizen. ,,Dat is mij te gemakkelijk’’, zei de trainer met een gezicht dat op onweer stond. ,,Dit was onze laatste kans om in de race voor de tweede periode te blijven. Dan moet je volwassen spelen. Dit soort wedstrijden winnen.’’
 2. NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’
  PREMIUM

  NEC steunt HVCH: 'We hebben grootste talenten opgehaald, nu willen we iets komen brengen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.