Ondanks de inzet van onder meer een traumahelikopter is gistermiddag een 15-jarige jongen overleden bij een bedrijfsongeval in Dodewaard.
Volledig scherm
Ondanks de inzet van onder meer een traumahelikopter is gistermiddag een 15-jarige jongen overleden bij een bedrijfsongeval in Dodewaard. © Frans Bosscha

15-jarige werknemer dood aangetroffen; forensisch onderzoek in bedrijfshal afgerond

UpdateDODEWAARD - Een 15-jarige jongen uit het Gelderse Dodewaard is woensdagmiddag overleden in een bedrijfshal in zijn woonplaats. Collega’s van de jongen vonden hem volgens de politie even voor vier uur in de bedrijfshal aan de Edisonring.

Er is nog geprobeerd om het leven van de jongen te redden, zo is een ambulance opgeroepen en is een traumahelikopter komen aanvliegen, maar reanimatie mocht niet meer baten. De familie van de jongen is ingelicht over zijn overlijden.

Ongeluk
De Inspectie SZW, de voormalige Arbeidsinspectie, leidt het onderzoek naar de doodsoorzaak. Volgens een woordvoerder van de inspectie lijkt het erop dat zijn overlijden te maken heeft met een aanrijding tussen een heftruck en een reachtruck. 

Dat is een transportvoertuig dat tussen een palletwagen en heftruck in zit qua grootte. Onbekend is of de jongen één van de twee voertuigen bestuurde, of dat het wellicht een eenzijdig ongeval betreft.

Onderzoek
Het forensische onderzoek heeft tot laat in de avond geduurd. Rond 22.30 uur vertrokken de medewerkers van de dienst bij de bedrijfshal. Ook een lijkwagen verliet rond die tijd het bedrijventerrein in Dodewaard.

Rivierenland