Volledig scherm
In Opheusden werd 35 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. © Politie

35 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen bij inwoner Opheusden

OPHEUSDEN - De politie heeft vanmiddag in Opheusden 35 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen bij een inwoner van Opheusden. Het gaat om zwaar vuurwerk. Het adres waar de politie aanklopte, is een van de ongeveer tweeduizend adressen in Nederlanders die illegaal vuurwerk hebben gekocht bij een Poolse webshop.

Volgens de wijkagent kunnen nog meer mensen in Neder-Betuwe bezoek verwachten van de politie omdat ze er illegaal vuurwerk hebben gekocht.

De Poolse webshop is een van de vier webshops die recent offline is gehaald. De afgelopen weken zijn er honderden pakketten in beslag genomen bij kopers die illegaal vuurwerk hadden besteld bij de Poolse webshops. In Duitsland zijn er al vijftig woningen doorzocht. Daar heeft de politie inmiddels duizenden kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland