A15 paar uur dicht na ongeval met drie vrachtwagens

videoOCHTEN - De snelweg A15 bij Ochten is vanochtend enkele uren afgesloten na een ongeluk in de richting Nijmegen. Bij de botsing, rond 10.15 uur bij Ochten, waren drie vrachtwagens betrokken. Volgens de politie is er niemand gewond geraakt. De cabines van zeker twee trucks zijn zwaar beschadigd.

De aanrijding gebeurde vlak voor de afrit bij de verzorgingsplaats Overbroek. De rijbaan werd na het ongeluk afgesloten. 

Rijkswaterstaat meldde dat de weg tot 13.00 uur dicht zou blijven, uiteindelijk ging de weg kort na 12.30 uur weer open. Het verkeer richting Nijmegen werd tot die tijd omgeleid via A2, A59 en A50. Er ontstond een file die snel in lengte opliep. Volgens de ANWB moest verkeer richting Nijmegen kort voor het middaguur rekening houden met meer dan 40 minuten vertraging. 

Volledig scherm
Het ongeluk op de A15 bij Ochten. © DG
Volledig scherm
De zwaar beschadigde vrachtwagens op de A15 worden geborgen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
  1. IJzers onder en sneeuwruimer in de aanslag: buurt zorgt in Ochten zelf voor ijspret

    IJzers onder en sneeuwrui­mer in de aanslag: buurt zorgt in Ochten zelf voor ijspret

    OCHTEN - Net voordat de scholen uitgaan, klinkt vanaf het speelplein aan de Wilgenstraat in Ochten een doordringend gebrom. Terwijl de sneeuwvlokken nog vallen, ploegt een elektrische sneeuwruimer zich door de centimeters hoge sneeuwlaag. Het ijs dat eronder schuilgaat, wordt zichtbaar. Reden voor de toegesnelde kinderen de ijzers onder te binden en, letterlijk met vallen en opstaan, de baan te betreden.

Rivierenland