Volledig scherm
© Erik van 't Hullenaar

Aanleg rondweg Dodewaard in volle gang

DODEWAARD - De aanleg van de rondweg van Dodewaard is in volle gang. Aannemersbedrijf Pauw uit Dodewaard stort dagelijks 5.000 ton zand in de voorgegraven sleuf die de rondweg om het dorp moet worden, van Matensestraat tot Waalbandijk.

In 150 vrachten per dag kiepen 18 vrachtwagens sinds vorige week woensdag in totaal 20.000 kuub zand op de klei, zodat die het komende half jaar in kan klinken.

De Beijer
Het is de route die het vrachtverkeer van en naar grondstoffenbedrijf De Beijer moet nemen. Dat bedrijf strijkt in de loop van 2016 neer in de oude steenfabriek Waalwaard in de uiterwaarden. Vrijdagavond is al het zand gestort tussen Matensestraat en Kalkestraat.

Kerst
Dan is het even afwachten. Tussen daar en de dijk moet eerst een gasleiding en een afvoerleiding van het Waterschap worden verlegd, en er zijn modderkruipers gevonden – een beschermde soort. Eigenaar Bart Pauw en directeur Dirk Jan Valkenburg van Pauw denken voor de kerst klaar te zijn. In april 2016 kan dan de aanleg van de weg beginnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland