Een ondergrondse container.
Volledig scherm
Een ondergrondse container. © Eveline van Elk

Afvalcontainers Ochten gaan ondergronds, maar pas als het dorpsplein af is

OCHTEN - Ochten krijgt, waarschijnlijk in 2022, ondergrondse afvalcontainers in het hart van het dorp. Die ondergrondse containers worden geplaatst als het Dr. M. van Drielplein vernieuwd is.

De bovengrondse afvalcontainers zijn onlangs tijdelijk verplaatst van het Van Drielplein naar de nabijgelegen Molendam, aan der andere kant van de Aldi-supermarkt. Raadslid Evert de Bruine (Gemeentebelangen) had raadsvragen gesteld over het hoe en waarom van de verplaatsing.

Volgens het college is de verplaatsing een wens van de ondernemers rond het plein. En ook van de afvalverwerker Avri, dat moeite had om de containers te bereiken op het drukke plein.

Dorpshuis

Er wordt al jaren gestudeerd op nieuwbouw rond het Van Drielplein op de plek van de huidige MCD-supermarkt en van het Dorpshuis Ochten. De gemeente Neder-Betuwe verwacht dat binnen twee jaar duidelijk is wat er gaat gebeuren en dan krijgen de ondergrondse containers een plek op het dan vernieuwde plein.

Pad

De Bruine is verbaasd dat omwonenden niet vooraf zijn geïnformeerd over verplaatsing van de containers. Volgens het college is dat achterwege gebleven omdat het een tijdelijke verplaatsing betreft. Ook is er inmiddels een pad aangelegd waardoor de afvalbakken beter bereikbaar zijn dan eerder het geval was.

Rivierenland