Volledig scherm
PREMIUM
Bas Bosschaart © Eveline Van Elk

‘Als die kerncentrale ontploft, maakt het niet uit waar je woont’

overburenDirect uitzicht op de overburen? Dat levert gewild of ongewild een inkijkje op in hun wereld. Elke week spreken we iemand met bijzondere buren. Bas Bosschaart (29) woont met vrouw Hanna (29) en twee kinderen tegenover de kerncentrale in Dodewaard.

‘Als die kerncentrale ontploft... Ach. Áls. Ik zie het er niet van komen. Het bedrijf is al buiten werking sinds 1997. Er schijnt nog wat radioactief materiaal te liggen dat ooit ontmanteld moet worden, maar alles wordt keurig onderhouden. Het gras bij de centrale ligt er netter bij dan in onze voortuin. En een beveiligingsbedrijf houdt alles goed in de gaten. Bovendien: áls er toch iets gebeurt, dan maakt het echt niet uit of je in Veenendaal, Arnhem of tegenover die centrale woont. Die straling bereikt je toch wel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland