Een desolate omgeving: de voormalige scheepswerf aan de Waal, iets westelijke van Dodewaard. In de twee afgemeerde cruiseschepen komen in totaal bijna vierhonderd asielzoekers.
Volledig scherm
PREMIUM
Een desolate omgeving: de voormalige scheepswerf aan de Waal, iets westelijke van Dodewaard. In de twee afgemeerde cruiseschepen komen in totaal bijna vierhonderd asielzoekers. © dg

Asielzoekers op cruiseschepen: Dodewaard heeft wat zorgen, maar haalt vooral de schouders op

DODEWAARD - Nogal wat vragen, enige zorg, veel begrip en nauwelijks boosheid; en zeker geen ‘Geldermalsense taferelen'. ,,Ik wist vooraf ook niet wat we deze zaterdagmiddag verwachten moesten", zegt Neder-Betuws burgemeester Jan Kottelenberg. ,,Maar zowel de opkomst als de reacties vallen me reuze mee.” 

9 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  Dit is een goed idee. Cruiseschepen kunnen we ook gaan gebruiken om de woningnood voor de Nederlandse mensen ietwat te verminderen.
 • Lotte Neder Betuwe

  2 maanden geleden
  De Burgemeester weet niet eens war er zich afspeelt en zal het worden opgelegd door de overheid met subsidies maar Ze weten niet eens wat zich voor doet in hun grmeente dat is een ramp In elke straat immigranten die niet eens de taal spreken? Of rijbewijs hebben? En wel auto rijden? Word eens wakker Burgemeester of krijg jij geld voor de Opvang??
 • tgm beuningen

  2 maanden geleden
  Burgemeesters kunnen zich wat morele plichten betreft misschien toch beter beperken tot de inwoners van hun eigen gemeente, want dat is met enige regelmaat al een te grote opgave. En de ondernemers in dat gebied hebben vast meer baat bij onderdak voor hun (gast)arbeiders.
 • Harrold Noppe

  2 maanden geleden
  Daar geloof ik dus heelemaal niets van......... natuurlijk zitten de inwoners hier niet op te wachtten........
 • Theo Cools

  2 maanden geleden
  Waarom kijkt het COA nou niet eens naar ruimte in Voorschoten, Blaricum, Laren,Hilversum, Wassenaar,Bilthoven,Haren,Boemendaal enz.enz. Hoe zou dat nu komen????

Rivierenland