Eric Wijnacker
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Wijnacker © Rafael Drent

Autorijden leer je in Rivierenland

BLOGDe laatste tijd rijd ik weer wat vaker door Rivierenland. Ik word hier een betere automobilist. Want veel wegen in Rivierenland zijn smal en bochtig dus ik heb altijd het idee dat ik goed moet opletten.

Vroeger dacht ik altijd dat de Betuwnaren maar boften dat ze in Tiel mochten afrijden. Zoveel makkelijker dan in grotere steden als Arnhem of Utrecht. Maar sinds ik enkele tienduizenden kilometers per auto heb afgelegd in Rivierenland ben ik daar een beetje van terug gekomen. Want het is hier uitkijken. Vorige week reed ik van Est naar Ophemert en toen stond er opeens weer een enorme aanhangwagen zomaar stil en verlaten op de doorgaande weg.  Weliswaar in het open veld, maar je rekent er toch niet op. Een auto vóór mij kon nog schielijk uitwijken en mijn remmen bleken het gelukkig prima te doen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland